Play

„Neboj sa toho, čo máš trpieť.“ Zjavenie Jána 2:10

Toto je Božie slovo: „Neboj sa toho, čo máš trpieť!“ Božie slovo je realistické — šokujúco-realistické — lebo vždy hovorí pravdu.

Neprechádzaš životom bez utrpenia. Súvisí to s tým, že si kresťan. Popri bežnom ľudskom utrpení, ktoré zažíva väčšina ľudí, zažiješ aj utrpenie, ktoré súvisí s tým, že si ťa Boh vyvolil.

Musíš byť pripravený podieľať sa na Ježišovom spôsobe života. Uvedomíš si to v práci, škole i medzi susedmi. Máš s nimi veľa spoločného, ale hlboko vo vnútri si iný. Oni to vedia a ty to vieš tiež. Si chrámom Ducha Svätého a Ježiš, knieža nebies, žije v tebe.

Satan využije tvoj strach z utrpenia, aby ťa paralyzoval. Chce, aby si upriamil pohlaď na seba a svoju slabosť. Chce, aby si sa vzdal, a čím skôr, tým lepšie.

Nepočúvaj ho! Namiesto toho upriam svoje oči na to, čo vytrpel Ježiš. Boh Ho skrze utrpenie priviedol k dokonalosti. Zafixuj si vo svojej mysli, že Boh povedal: „Neboj sa!“ Nenechá ťa bez pomoci. Jedného zo svojich anjelov poslal k Ježišovi v Getsemane. Nebolo to naposledy, čo Boh poslal anjela, aby pomohol tým, ktorí majú zdediť spásu.

Chcem, aby si vedel, že Hospodin nám dáva na každý deň to, čo potrebujeme. Pancier je pripravený na použitie — musíme si ho nasadiť každý deň. Izraelský ľud musel zbierať mannu každý deň. Tak je to aj s nami. Naša sila na každý deň bude stačiť.

To Hospodin podáva pohár utrpenia každému jednotlivcovi. Cez mnohé súženie musíme vojsť do kráľovstva Božieho.

Našej duši prináša pokoj, keď vieme, že všetko, čo sa nám stane, je z Pánovej ruky. Spôsobí, že nám všetky veci poslúžia na dobré.

Preto sa neboj! Utrpenie ťa vedie k cieľu.