fbpx
Prekonal som sám seba

 

Dnes som išiel do práce na bike-u. 
Najprv stúpanie na Slanské vrchy a potom zjazd do Prešova.
 
Stúpanie intenzívne a kruté 🙂
Zjazd dlhý a nádherný 🙂
Sladkých 33km.
Stálo to za to.
 
Teraz je 8.00.
Sedím vo svojej práci po raňajkách a dobrej káve.
 
Čo som sa dnes ráno na bicykli naučil?
 
  1. Toho stúpania som sa bál. 45 minút šľapania do strmého kopca dá zabrať. Ale krok za krokom, koleso za kolesom z kopca ubúdalo. Podobne je to v živote. Sú pred nami výzvy, sú pred nami vrchy, prekážky. Ale aj keď sa bojíme, treba sa do nich pustiť. Ak chceme na druhú stranu, musíme začať bojovať. Nie, nie je to ľahké, ale vzdať sa nie je riešenie. Radšej opatrný krok, hoci aj bez obrovskej viery smerom k prekážke, ako bojazlivé prešľapovanie na mieste, ktoré nič nerieši.
  2. Ráno som mal zmiešané pocity. Ešte som chvíľu zvažoval. Teraz som rád. Dole bola hmla. Na hrebeni slnko. Keby som sa vzdal, na budúce by to bolo ťažšie. Frustrácia by ma ťahala dolu. Nevzdal som sa. Uvidel som slnko 🙂 
  3. Keď som zadychčaný krútil do kopca uvedomil som si: Áno chcem byť odolný, chcem si budovať odvahu, vytrvalosť, rezistenciu. Pôjdem aj v daždi. Nechcem sa len tak ľahko poddať ťažkým veciam v živote. Chcem byť odolný. Vytrvalý. Rezistentný. Ale nie tak, že som tvrdý, zatrpknutý na život, neprajný. Ale že rozdávam radosť, odvahu, povzbudenie. Potiahnem ďalších.
  4. Zvažoval som: Pustiť sa sám do lesa? Ale viete, stromy neublížia. A zvieratá sú plaché. A keby sa aj výnimočne niečo stalo, zviera za to nemôže. Prírody sa netreba báť. Báť sa treba zlých ľudí. Tí za svoje konanie môžu. Vyhýbajte sa ohováračom, podvodníkom, klamárom, falošným ľuďom. A hlavne vy takými nebuďte.
  5. Ako veriaci človek viem, že nie som sám. Cez všetko ťažké ma prevedie On, ktorý všetko stvoril, všetko vie a všetko vidí. 

P.S. Tak ako na tej fotke som videl svet, keď som dorazil na vrchol. Endorfíny robia svoje.

P.S.2. Tento blog nie je ďalšou časťou kázne, ktorú som mal pred niekoľkými týždňami v Žiline 🙂 Ten príde zajtra… 🙂

Zverejnené: 27. júna 2017

Súvisiace články

Slavomír Slávik

riaditeľ, komunikátor, bloger
Má za sebou TU Zvolen, EBF UK, Média a komunikácia Nórsko. Manžel, otec, kazateľ, manažér, komunikátor. Nerád sa háda, rád počúva iných. Túži po tom, aby Boží príbeh inšpiroval stále nových ľudí.

Posledné blogy

Chcemviac články

Loading RSS Feed